Четвер, 02.05.2024, 03:26Головна | Реєстрація | Вхід

Меню сайту

Календар новин

«  Листопад 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Форма входу

Вітаю Вас Гість!

Пошук

Реклама

Міні-чат

200

Наше опитування

Бути чи не бути Пласту в Калуші?
Всього відповідей: 31

Погода

Погода в Калуші

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачі: 0
Головна » 2008 » Листопад » 15 » ЗРИВ
ЗРИВ
23:35
Листопадовий Чин у Калуші - Молодь пам’ятає і шанує

     Далекого і нелегкого 1918 року, будні життя нашого народу сколихнула важлива подія: в ніч з 31 жовтня на 1 листопада у славному місті Лева замайоріли синьо-жовті прапори! Несподівано й хитро для тодішніх окупантів - поляків. Так само й Калуш убрався в національне вбрання днем пізніш. Та чи були такі перевороти наслідком давно назрілого протесту проти окупантів ,чи знову черговою й невдалою передачею влади з рук в руки, чи дійсно знаменною подією? Розсудить вже історія…
     Сонні будні осінніх канікул школярів розворушила звістка про оголошення змагання між школами та організаціями в честь Листопадового Зриву. Акція проходила під гаслом «Молодь пам’ятає і шанує» за сприяння (Міського відділу у справах молоді та спорту)
     Було дуже цікаво й доволі весело. Щоб потрапити до другого туру змагань потрібно було добряче попрацювати над вивченням історії рідного міста й проявити неабиякий інтелект. Незважаючи на час відпочинку - довгоочікувані канікули, ніхто не нехтував необхідністю розумової праці, тому у другому етапі суперників було багато.
     Наступної суботньої сонячної днини всі охочі здобути перемогу зібрались біля пам’ятника Тарасу Шевченку ,що на площі Героїв і стартувавши, завзято дивували усіх кмітливістю та винахідливістю. Як ви гадаєте, що думали перехожі, спостерігаючи, як групки підлітків ,одягнених в однакові футболки, мчали вулицями з картою і пошуках чогось чи когось незрозумілого їм?
Серед найцікавіших завдань я б виділила такі: спільними командними зусиллями порахувати вікна 1-ої школи, колишнього шпиталю та опитати перехожих і записати їхні думки щодо важливості історичних подій національно-визвольних змагань, насправді це не так легко, як може здатись на перший погляд, бо перехожі можуть відмовити в допомозі, а порахувати вікна зі всіх боків самі спробуйте.
     Приблизно через 2-3 години запеклих змагань, коли усі команди фінішували, всіх учасників заінтригувало нове оголошення - нагородження відбудеться на вечірці…
     Змучені, але радісні команди пішли по домівках: вибирати вбрання на вечірку. Знаменний вечір не забарився. Танці-жманці-викрутанці відбувалися під запальну музику діджеїв. І нарешті нагороди отримали: команда 3-ої школи за зайняте 1-ше місце, 2-ге місце посіла команда Спілки Української Молоді ,а команда Пласту здобула 3-тє місце. Переможці отримали грамоту та цінні призи. По закінченню дійства на вулицю висипалось багато розпашілих облич - танці їм найбільш до вподоби. Гадаю, усі залишились задоволеними. Чекаємо ще таких заходів!
ІННА
Переглядів: 888 | Додав: Лесик | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024 |